Bine te-am găsit!


Iată că suntem pe ultima sută de metri și cu anul 2020.

Prin martie părea așa departe ziua de azi dar ne-am adaptat. Și fiecare, cu resursele proprii, a căutat cele mai bune soluții în aceste condiții excepționale.


Mie personal îmi place mult luna decembrie. Asta pentru că îmi plac bilanțurile, îmi plac momentele cu familia, sezonul cadourilor și mai ales că e ziua mea, îmi place că e o perioadă când îmi setez obiective.


Și mai îmi place perioada de până la Crăciun, când de 4 ani  am introdus tradiția cu Calendarul de Advent.


Este un obicei vechi catolic prin care se marchează printr-o activitate specifică sau prin degustarea unei bomboane în fiecare zi începând cu 1 decembrie până la Crăciun. Există astfel de “calendare” cu ciocolată dar mie îmi plac cele cu activități.


Practic putem cumpăra sau și mai bine, crea împreună cu copiii un calendar (Google, Pinterest ne oferă o mulțime de sugestii DIY).


Tot ce ne rămâne este să decidem ce activitate legată de iarnă, sărbători, Moși vom face cu toți acasă.


Putem să confecționăm un steag de Ziua României, putem face pop-corn, ciocolată caldă, curăța ghetele pentru Moș Nicolae, putem face covrigi, turtă dulce, biscuiți.


Dar cel mai mult îmi plac cărțile citite cu acest prilej…


Și anul trecut și anul acesta am ales 24 de cărți cu tema Crăciunului și a iernii pe care le voi citi împreună cu băiețelul meu.


Și ca să fie distractiv și atractiv pentru el, le-am împachetat și numerotat la întâmplare. Pe o hârtie autocolantă printăm numerele de la 1 la 24 și le decupăm, iar apoi le lipim pe ele.


Unele cărți le avem din anii trecuți iar altele sunt noi. Dacă aveți copii mai mari e o bună ocazie să citiți împreună sau să vă citească ei. 


Ce citim și cum așteptăm anul acesta Crăciunul voi posta pe pagina de Facebook unde vă încurajez să comentați cu poze de la propriul vostru calendar de Advent.


Nu e o un obicei creștin-ortodox însă este o super ocazie să le vorbim copiilor despre semnificația acestor Sărbători, să fim recunoscători pentru ceea ce suntem și avem, să petrecem timp împreună.


Tu ai încercat calendarul de Advent?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *