Carte de logopedie

Acasa » Carte de logopedie

Cartea mea de logopedie

Introducere în domeniul fascinant al limbajului și comunicării

(Teorie și studii de caz)

Apărută din dorința de a împărtăși cât mai multor părinți și logopezi experiența mea practică din acest domeniu captivant

De ce am scris această carte?

Această carte a pornit ca o provocare. O promisiune asumată abonaților la newsletter în urma cu mai bine de un an. Periodic am trimis câte un capitol. Ulterior am adunat aceste capitole împreună cu studii de caz și am decis sa existe si în format fizic.

Cartea se adresează logopezilor, părinților și terapeuților. Este despre logopedie într-o abordare prietenoasă, cu teorie explicată și aplicabilitate imediată. Nu este un tratat deși am citit multe. Este viziunea mea după mai bine de 15 ani de practică. Nu am avut ca scop să recitez alte studii ci să exprim concluziile practicii. Eu sunt un practician în acest domeniu. Lucrez zi de zi în mod direct cu copiii cu tulburări de limbaj.

Diagnosticele abordate sunt cele cu care lucrez în mod curent și în care am urmat cursuri, specializări. Sigur că nu am reușit să cuprind complexitatea domeniului și nu concurez cu cărți consacrate, groase însă îți ofer perspectiva frumoasă și practică a domeniului.

Georgiana Ungureanu

Cartea conține următoarele capitole

De la învățăcel la logoped cu experiență

Bună, numele meu este Georgiana Ungureanu. Fără să am pretenția că am descoperit întreg domeniul logopediei mi-aș dori să ajungă la tine bucuria, entuziasmul și experiența mea. Fiecare zi alături de copii m-a transformat. Interacțiunea și șansa de a lucra cu părinți motivați și implicați mi-a dat și mie energie și motivație. Momentele grele, nereușitele, situații pe care nu am avut intuiție să le rezolv, răutățile m-au modelat. Că și prima carte, „Pregătit pentru scoală”, și acesta este o bucățică din mine, un semn, o urmă a muncii, energiei și dorinței de a face bine atât cât pot.

Pentru a exemplifica intervenția am prezentat câte un caz. Sunt cazuri reale, recente alături de care am învățat și eu. Sunt copii cu care m-am văzut și ani de zile, copii pentru care am un imens sentiment de recunoștință că mi-au dat voie să le fiu alături. În fiecare an mă minunez de evoluția copiilor, văd mai ales pe social media adolescenți care acum 8, 10 ani abia vorbeau și azi sunt atât de autentici și pe drumul lor. M-am ferit de fiecare dată să le dezvălui identitatea în mediul public așa încât numele sunt diferite dar cu siguranță unii părinți se vor regăsi în aceste cazuri.

Alege pachetul care ți se potrivește cel mai bine

Timp rămas până se termină perioada de Early Bird:

Zile
Ore
Minute
Secunde

⏰  TIC-TAC, timpul se duce, iar oportunitățile fug

Cartea

79 lei

57 lei

Cartea+Agenda

339 lei

147 lei