Pregatit pentru scoala

Acasa » Pregatit pentru scoala

Pregătit pentru școală

“Oare copilul meu va face faţă
începutului şcolii? Primul an?
Oare e pregătit?

Nimeni nu îşi pune mai multe întrebări legat de copilul tău decât tine, dragă părinte!

Nimeni nu are mai mulţi fluturi în stomac atunci când copilul devine “şcolar” decât tine, dragă părinte!

Nimeni nu îţi cunoaşte copilul mai bine ca tine, nimeni nu se îngrijorează mai mult atunci când copilul nu se înscrie perfect “în tipare”.

Profesorii vin şi pleacă, terapeuţii se schimbă, prietenii se schimbă, uneori chiar familia se schimbă. Dar tu, dragă părinte, eşti singura constantă din viaţa copilului tău.

Ideea acestei cărți

Ideea acestei cărţi mi-a venit după ce timp de 4 ani m-am confruntat cu zecile de întrebări şi temeri adresate de părinţii din cabinetul meu.

Şi întotdeauna în perioada august – septembrie, orele de logopedie erau presărate cu aceleaşi întrebări: mai are puţin şi merge la şcoală. Oare pot să îl dau anul ăsta? Sau să mai aştept un an? Dar dacă nu vorbeşte corect? 

Cum se va simţi el oare? Nu vor râde colegii de el? Reuşim să corectăm sunetele până la începerea şcolii?

O întreagă avalanşă de întrebări. Aceleaşi, puse într-o formă sau alta.
Aşa încât, după 4 ani de răspunsuri m-am gândit că este momentul să sintetizez aceste explicaţii, şi să le pun într-o carte astfel încât nu doar cei cu care am reuşit să intru în contact direct la orele de terapie dar şi alţi părinţi care ar putea avea întrebări similare să îşi poată răspunde.

În cartea de faţă îţi explic în primul rând ce este logopedia şi care sunt problemele pe care le tratează.
În termeni simpli, destinaţi părinţilor şi nu specialiştilor.


LUCRURI PE CARE LE DESCOPERI:

La ce vârstă se începe stimularea limbajului şi cum poţi face asta jucându-te cu copilul tău.

La ce vârstă se emit sunetele, ce sunete pun copiilor cele mai multe dificultăţi şi când poţi spune că a sosit momentul să te adresezi unui logoped.

De ce copilul tău citeşte greu şi ce poţi face pentru asta. Îţi dau o serie de trucuri despre cum să faci matematică mai interesantă...

Testimoniale

Nu știu cum să vă mulțumesc pentru tot ce ați făcut pentru Luca. Mai rar mi a fost dat să întâlnesc un om minunat și dedicat că dumneavoastră. Va mulțumim din suflet pentru tot ajutorul acordat. Va doresc multă santate și mult succes în ceea ce faceți!

Am aşteptat cu nerăbdare aceasta carte, eram foarte curioasă și aveam un interes major în descoperirea unor noi tehnici în ceea ce priveşte jocul. În prima fază am vrut să citesc câteva pagini într-o seară înainte de culcare, doar că m-a cuprins aşa de tare că trecuse de mult de miezul nopţii, ştiam ca trebuie să mă trezesc devreme şi totuşi aş mai fi vrut să citesc.

Despre logopedia pe înţelesul părinţilor ne vorbeşte Georgiana Ungureanu în cartea "Pregătit pentru şcoală". Georgiana a ales să transpună anii mulţi de muncă într-o carte care să ne ajute să trecem cu bine de începerea şcolii. Am citit cartea şi pot să spun că este foarte utilă, are multe exerciţii şi activităţi uşor de pus în practică şi de mare ajutor! Succes Georgiana Ungureanu!

Avantaje

Găseşti informaţii concrete, fără terminologie greoaie despre limbaj şi dezvoltarea acestuia

Afli care sunt abilităţile lingvistice necesare pentru a învăţa cititul şi pentru a comunica adecvat

Găseşti peste 300 de exerciţii de aplicat acasă, în timpul călătoriilor cu maşina

Poţi încerca metode diferite pentru a-l împrieteni cu cifrele

Poţi preîntampina apariţia unei tulburări de invăţare (aşa cum este dislexia)

Exerciţiile sunt prezentate astfel încât să fie realizate cu un minim de materiale sau chiar fără ele

Cine sunt eu şi ce mã îndreptãțeşte sã dau sfaturi legate de limbaj

În primul rând sunt părinte, mama unui pusti nascut in 2016. Prin urmare am simţit emoţiile primului plâns, ale primului zâmbet, ale primilor paşi, ale primului cuvânt spus…. Şi până să mă dezmeticesc am simţit emoţiile înscrierii la grădiniţă… au urmat emoţiile primei zile de şcoală…

Apoi, sunt logoped. De ani buni…. De când mă ştiu am lucrat cu copii. De toate vârstele şi cu diverse dificultăţi.

Din 2004 și până în prezent am realizat peste 500 de evaluări și am efectuat mai mult de 10 000 de ore de intervenție logopedică, am susținut cursuri și workshopuri pentru părinți și specialiști.

Din 2018 am înființat prima și singura clinică de terapia limbajului, Priority Clinic și planurile continuă.

Ce altceva câștigi citind această carte?

Câştigi timp de calitate cu copilul şi îl ajuţi în acelaşi timp să facă progrese pe limbaj.

Poţi să evaluezi/re-evaluezi stadiul achiziţiilor folosind lista din carte şi astfel deţii controlul evoluţiei.

Inţelegi care din “problemele” copilului tău sunt reale şi care sunt doar temeri fără un substrat real.

Economiseşti – mai ales dacă copilul nu are o tulburare reală de limbaj – timp şi bani pe care altfel ar trebui să îi aloci terapiei logopedice.

GARANŢIE 300%

Sunt atât de sigură că vei primi informații super valoroase încât dacă nu ai găsit nimic care să te ajute în această carte eu îţi voi returna contravaloarea ei, îţi las şi cartea pe care o poţi face cadou altcuiva şi îţi ofer şi o şedinţă gratuită de evaluare în cadrul clinicii pentru a afla care sunt cu adevărat provocările copilului tău, care din “problemele” copilului tău sunt reale şi care sunt doar temeri fără un substrat real.

Economiseşti – mai ales dacă copilul nu are o tulburare reală de limbaj – timp şi bani pe care altfel ar trebui să îi aloci terapiei logopedice.