Nimeni nu îşi pune mai multe intrebări legat de copilul tău decât tine, dragă părinte!
Nimeni nu are mai mulţi fluturi în stomac atunci când copilul devine “şcolar” decât tine, dragă părinte!
Nimeni nu îţi cunoaşte copilul mai bine ca tine, nimeni nu se îngrijorează mai mult atunci când copilul nu se înscrie perfect “în tipare”.
Profesorii vin şi pleacă, terapeuţii se schimbă, prietenii se schimbă, uneori chiar familia se schimbă. Dar tu, dragă parinte, eşti singura constantă din viaţa copilului tău.
Ideea acestei cărţi mi-a venit după ce timp de 4 ani m-am confruntat cu zecile de intrebări şi temeri adresate de părinţii din cabinetul meu.
Şi întotdeauna în perioada august septembrie, orele de logopedie erau presărate cu aceleaşi întrebări: mai are puţin şi merge la şcoală. Oare pot să îl dau anul ăsta? Sau să mai aştept un an? Dar dacă nu vorbeşte corect? Cum se va simţi el oare? Nu vor râde colegii de el? Reuşim să corectam sunetele până la începerea şcolii?
O întreagă avalanşă de întrebări. Aceleaşi, puse într-o formă sau alta.
Aşa încât, după 4 ani de răspunsuri m-am gândit că este momentul să sintetizez aceste explicaţii, şi să le pun într-o carte astfel încât nu doar cei cu care am reuşit să intru în contact direct la orele de terapie dar şi alţi părinţi care ar putea avea întrebări similare să îşi poată răspunde.
În cartea de faţă îţi explic în primul rând ce este logopedia şi care sunt problemele pe care le tratează. În termeni simpli, destinaţi părinţilor şi nu specialiştilor.

Îţi spun la ce vârstă se începe stimularea limbajului şi cum poţi face asta jucându-te cu copilul tău.

Îţi spun la ce vârstă se emit sunetele, ce sunete pun copiilor cele mai multe dificultăţi şi când poţi spune că a sosit momentul să te adresezi unui logoped.

Îţi spun de ce copilul tău citeşte greu şi ce poţi face pentru asta.

Îţi dau o serie de trucuri despre cum să faci matematica mai interesantă...

CE SPUN CEI CARE AU CITIT CARTEA

 • Mari Panait
  Nu stiu cum sa va multumesc pentru tot ce ati facut pentru Luca. Mai rar mi a fost dat sa intalnesc un om minunat si dedicat ca dumneavoastra. Va multumim din suflet pentru tot ajutorul acordat. Va doresc multa santate si mult succes in ceea ce faceti!
  Mari Panait
 • Florinela Velcu, terapeut, mamică
  Am aşteptat cu nerăbdare aceasta carte, eram foarte curioasă și aveam un interes major în descoperirea unor noi tehnici în ceea ce priveşte jocul. În prima fază am vrut să citesc câteva pagini într-o seară înainte de culcare, doar că m-a cuprins aşa de tare că trecuse de mult de miezul nopţii, ştiam ca trebuie să mă trezesc devreme şi totuşi aş mai fi vrut să citesc . Cartea este foarte captivantă şi foarte uşor de parcurs, este scrisă pe înțelesul tuturor, iar pe lângă informaţiile foarte utile pe care orice părinte ar trebui să le dețină pt o mai bună dezvoltare a copilului, cartea cuprinde o serie de jocuri practice foarte uşor de realizat . Până la urmă, partea practică este ceea ce face diferenţa, modul în care noi putem folosi în realitate ce anume am învăţat dintr-o carte. Informații putem dobândi de oriunde , însă de cele mai multe ori rămân la stadiul de simple informații fără a le găsi o aplicabilitate. În schimb, aici, tocmai asta este diferenţa, pe măsură ce citeşti, începi să înţelegi mai bine nevoile copilului tău, începi deja să observi cu ușurință ce serie de activități sunt potrivite pt el şi te gândeşti cum să-ţi planifici timpul liber pt a le putea pune în practică. Eu senzaţia asta am avut-o şi mi-aș dori sincer să întâlnesc mai des acest gen de abordare in cărțile de specialitate.
  Florinela Velcu, terapeut, mamică
 • Anca Palcău, mamică
  Despre logopedia pe înţelesul părinţilor ne vorbeşte Georgiana Ungureanu în cartea "Pregătit pentru şcoală". Georgiana a ales să transpună anii mulţi de muncă într-o carte care să ne ajute să trecem cu bine de începerea şcolii. Am citit cartea şi pot să spun că este foarte utilă, are multe exerciţii şi activităţi uşor de pus în practică şi de mare ajutor! Succes Georgiana Ungureanu!
  Anca Palcău, mamică
 • Oana Furnică, mamica
  “Sunt părinte şi ştiu ce simte fiecare părinte când vede că cel mic nu vorbeşte, nu se exprimă la fel ca ceilalţi copii de vârsta lor. Eu mi-am dat seama când cel mic avea 3 ani şi jumătate. Educatoarele de la grădiniţă nu m-au avertizat, în ideea să nu mă supăr – cea mai mare greşeală pe care o pot face educatorii  şi ceilalaţi din jurul meu îmi spuneau să aştept. Pediatra a fost cea care ne-a alarmat şi de asemenea instinctul meu matern. Am căutat prin recomandări, persoane sau centre specializate. Sunt multe locuri, dar puţini profesionişti! După câteva încercări nereuşite, nu se observă nici o îmbunătăţire, am ajuns la doamna Georgiana Ungureanu, un om şi un logoped de excepţie. După câteva şedinţe, se vedeau îmbunătăţiri şi un start extraordinar în verbalizare. Ea  a fost cea care l-a facut să VORBEASCÃ!!! A făcut să scăpăm de ecolalalie şi să îi formeze vorbirea! Nu am cuvinte de mulţumire şi de laudă! Un om extarordinar, foarte profesionist – care ştie să facă terapie personalizată pe fiecare copil! Acum cel mic – care a făcut 8 ani – vorbeşte şi nu îl mai poţi opri din vorbă!  O mare oportunitate să lucraţi cu dânsa şi cu toată echipa ei!!”
  Oana Furnică, mamica
 • Camelia, mama Annei 15 ani şi a lui Filip 11 ani
  Cu siguranţă te-ai întrebat de multe ori: va face faţă începutului şcolii ? Primului an ? Oare e pregătit ? Cu siguranţă ai căutat răspunsuri pe net, printre prieteni, prin cluburi de părinţi sau prin alte surse. Dificultatea cu aceste informaţii e că sunt multe şi trebuiesc puse cap la cap. Şi uneori sunt contradictorii. Şi de cele mai multe ori sunt doar teoretice. Îţi recomand să citeşti această carte. Are darul că e scrisă de un autor care lucrează de 15 ani cu copii, de toate vârstele şi cu tot felul de provocări. Mai are darul că e scrisă simplu, pe înţelesul nostru al părinţilor. Are o structură uşor de urmărit, explicaţii însoţite de exemple şi, cel mai important, zeci de jocuri simple şi exerciţii practice pe care orice părinte le poate face cu copilul lui. Scrisă de un logoped în primul rând dar în acelaşi timp de o mamă ocupată, este gândită astfel încât nu trebuie să laşi baltă tot ce faci şi să te aşezi la masă pentru a face exerciţii. Şi nu în ultimul rând, dacă chiar simţi că nu reuşeşti sau că cel mic are dificultăţi, poţi oricând apela la autoarea cărţii pentru sfaturi, pentru evaluări şi pentru terapie.
  Camelia, mama Annei 15 ani şi a lui Filip 11 ani

AVANTAJE

 • Găseşti informaţii concrete, fără terminologie greoaie despre limbaj şi dezvoltarea acestuia
 • Afli care sunt abilităţile lingvistice necesare pentru a învăţa cititul şi pentru a comunica adecvat
 • Găseşti peste 300 de exerciţii de aplicat acasă, în timpul călătoriilor cu maşina
 • Poţi încerca metode diferite pentru a-l împrieteni cu cifrele
 • Poţi preîntampina apariţia unei tulburări de invăţare (aşa cum este dislexia)
 • Informaţiile sunt prezentate într-un mod în care orice părinte/bunic le poate înţelege şi realiza
 • Exerciţiile sunt prezentate astfel încât să fie realizate cu un minim de materiale sau chiar fără nimic.
 • CINE SUNT EU ŞI CE MÃ ÎNDREPTÃTEŞTE SÃ DAU SFATURI LEGATE DE LIMBAJ....  În primul rând sunt părinte, mama unui baieţel de 3 anişori. Prin urmare am simţit emoţiile primului plâns, ale primului zâmbet, ale primilor paşi, ale primului cuvânt spus.... Şi până să mă dezmeticesc am simţit emoţiile înscrierii la grădiniţă... şi deja anticipez emoţiile primei zile de şcoală...

  Apoi, sunt logoped. De ani buni....

  De când mă ştiu am lucrat cu copii. De toate vârstele şi cu diverse dificultăţi.

  Din 2004 și până în prezent am realizat peste 500 de evaluări și am efectuat mai mult de 10 000 de ore de intervenție logopedică, am susținut cursuri și workshopuri pentru părinți și specialiști.

  Din 2018 am înființat prima și singura clinică de terapia limbajului, Priority Clinic și planurile continuă.

  CE ALTCEVA CASTIGI CITIND ACEASTA CARTE?

 • Câştigi timp de calitate cu copilul şi îl ajuţi în acelaşi timp să facă progrese pe limbaj
 • Poţi să evaluezi/re-evaluezi stadiul achiziţiilor folosind lista din carte şi astfel deţii controlul evoluţiei
 • Inţelegi care din “problemele” copilului tău sunt reale şi care sunt doar temeri fără un substrat real
 • Economiseşti – mai ales dacă copilul nu are o tulburare reală de limbaj – timp şi bani pe care altfel ar trebui să îi aloci terapiei logopedice
 • CÂT DE MULT CREZI ÎN COPILUL TÃU ŞI CÂT DE MULT EŞTI DISPUS SÃ INVESTEŞTI ÎN EL?

  Orice părinte ştie că un copil presupune timp şi resurse materiale şi financiare pentru a creşte corect.
  Avem de ales cât timp petrecem împreună cu ei şi cât timp petrecem cu celelalte obligaţii pe care le avem, cât timp îi lăsăm cu bunicii, cu bona, cu tableta sau cu TV.

  Dar dacă ţi-aş spune că o investiţie de 15 – 30 min pe zi de exerciţii si jocuri ar duce la o îmbunătăţire considerabilă a abilităţilor verbale şi matematice ale copilului tău, ai face această investiţie?
  Mai ales dacă aceste 15-30 min ar putea fi făcute în mai multe reprize şi nu neapărat abandonându-ţi treburile?
  Ci în maşină în drum spre şcoală? Sau în plimbarea spre parc? Sau în timp ce sunteţi la supermarket? Singura condiţie este să fie o investiţie zilnică, constantă şi pe care să o vezi cu cea mai mare seriozitate.
  Timpul e cea mai preţioasă resursă dar copilul e cel mai bun mod de a investi această resursă.


  GARANŢIE 300%


  Sunt atat de sigura ca vei primi informatii supervaloroase incat dacă nu ai găsit nimic care să te ajute în această carte eu îţi voi returna contravaloarea ei, îţi las şi cartea pe care o poţi face cadou altcuiva şi îţi ofer şi o şedinţă gratuită de evaluare în cadrul clinicii pentru a afla care sunt cu adevărat provocările copilului tău.