Cea mai asteptata etapa in dezvoltarea copilului este momentul in care incepe sa vorbeasca. Intreaga lume a familiei se schimba odata cu primele cuvinte rostite de cel mic.
Copilul invata sa comunice prin contactul sau cu lumea inconjuratoare. Iar parintii ocupa locul cel mai important in universul copilului. Ceea ce parintii spun si fac joaca un rol extrem de important si da copilului ocazia de a invata.

Invatatul vorbirii nu se limiteaza la a invata cuvintele corecte, ci trebuie invatat sa recunoastem sentimentele, sa intelegem ideile, sa invatam a fi o persoana si sa intram in relatie cu alte persoane.
Cel mai frumos cadou pe care il poate face un parinte copilului sau este sa-l ajute si sa-l invete sa comunice cu lumea. Am cunoscut cu totii frustrarea de a incerca sa comunicam cu un copil incapabil de a vorbi sau care vorbeste pe limba lui, sau care este total indiferent. Sub presiunea stresului chiar si parintii cei mai rezonabili si afectuosi pot deveni frustrati si descurajati.Uneori nici medicii nu ne explica posibile cauze ale intarzierii vorbirii la copil, cei din jur pun multa presiune pe familie intreband mereu si mereu “dar de ce nu vorbeste?’.

Cum sa vorbim unui copil care are o capacitate de comunicare limitata? Unui copil caruia ii lipseste dorinta de a vorbi? Unui copil care nu ne asculta, care e agitat sau care se opune? Aceste situatii cer capacitati speciale din partea parintilor.
Daca vrei sa afli cum se dezvolta limbajul, care sunt etapele firesti ale dezvoltarii comunicarii, cate tipuri de comunicare dezvolta copilul dar si activitati concrete de stimularea verbalizarii te astept in fiecare vineri din luna mai de la ora 17.30 la Priority Clinic. Intalnirile se adreseaza parintilor cu copii cu varste intre 2 si 4 ani si sunt gratuite in limita locurilor disponibile. Seminarul va fi moderat de Georgiana Ungureanu, logoped cu experienta in terapia limbajului avand peste 15 ani de practica.

Participarea presupune inscriere la contact@priority-clinic.ro cu date de contact(nume, telefon, mail si varsta copilului) sau prin SMS la 0722783135(nume, mail si varsta copilului). Locurile sunt limitate!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *